T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / KIRIKHAN - Kırıkhan Bilim ve Sanat Merkezi

Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme Programı

Genel zihinsel yetenek alanında tanılanan ve destek eğitim programını tamamlayan öğrencilerin bireysel yeteneklerini fark etmeleri amacıyla yürütülen eğitim programıdır.

1. Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme Programında öğrencilerin çeşitli disiplinlerle tanışması amaçlanmaktadır. Öğrenciler BİLSEM'de zihinsel alanda eğitim veren her alanda en az bir dönem etkinliğe katılırlar. Böylece öğrencilere, kendilerinin en çok ilgi duyduğu, yetenekli olduğu ve ileride üzerinde derinlemesine çalışmalar yapabileceği alanları belirlemek için fırsat sağlanmış olur.

2. Örneğin fen bilimleri, sosyal bilimler, dil sanatları, felsefe, matematik gibi alanlarla tanışır, ilgi ve yeteneklerini fark ederler. Bireysel yetenekleri fark ettirme programı öğrencinin bütün alanları tanıyacağı şekilde üç eğitim ve öğretim yılı olacak şekilde planlanır ve uygulanır.

Bu programı tamamlayan öğrenciler ilgi ve yetenekleri doğrultusunda alan belirlerler. Alan öğretmenleri de öğrencileri tanıyarak onları yetenekli oldukları programı alanlarına yönlendirirler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.01.2022 - Güncelleme: 31.01.2022 21:45 - Görüntülenme: 215
  Beğen | 0  kişi beğendi